Blog > YENİ YIL - YENİ KARARLAR

Yeni yıl kapıda. Yeni yıl umutlarla, yeni kararlarla gelir...

Yeni yıl

Yeni kararlar

Yeni başlangıçlar

 

Yeni yıl kapıda. Yeni yıl umutlarla, yeni kararlarla gelir. Eğer siz de bir şeyler değişsin, her şey daha iyi, daha güzel olsun diyorsanız Psikolog Ceren Pakman’ın söylediklerine kulak verin.

 

Bu sene daha mutlu olmak için hayatınızda değiştirmek istediğiniz neler var? Hangi kararları aldınız? “Vereceğim şu kilolarımı! Bu işten kurtulacağım. Bu yıl farklı olacak ‘hayır’ demeyi öğreneceğim. Yeni bir aşk ne güzel olur. Eşimle eski güzel günlerimize dönmek istiyorum.”

 

Ne kadar çok beklentiniz var yeni yıldan değil mi? İstekler, hayaller kişiden kişiye farklılık gösterse de, yılın başka hiçbir zamanı, yeni yıla girerken olduğu kadar yeni kararlar aldırtmıyor insana. Yeni yıl hayallerimiz, arzularımız, isteyip de bir türlü yaratamadığımız fırsatlar için harekete geçme vaktinin geldiğini hatırlatan bir uyaran gibidir. Yepyeni bir 365 gün  hayaller için yeni fırsat anlamı taşıdığından sevinç ve umut doludur. Bir anlamda yeni yaşam şekli için iyi bir başlangıç olacaktır yeni yıl.

 

Geçmişten öğrendiklerimizle, geleceğe yönelik hedefler ve amaçlar belirleriz. Herkesin kendi hayatında yaptığı ama yapmaktan hoşlanmadığı ya da yapmak istediği ama yapamadığı şeyler vardır. Yeni yılla birlikte  hayatımızı gözden geçirir, içsel bir değerlendirme yapar, hayaller kurar, kararlar alırız. Hayal kurmak kişisel amaç ve hedeflerimiz için yani arzuladığımız hayat için bizi motive eden, cesaretlendiren, aklımızın bize sunduğu bir armağanıdır

 

Diğer taraftan dürüst olmakta da fayda var. Geçen yılbaşında aldığınız kararların ne kadarını gerçekleştirebildiniz? Benzer değişiklikleri bu yeni yıl içinde diliyor musunuz? Ne yazık ki bir çok karar, yeni yıla rağmen eski alışkanlıklara yenik düşmekte, değişim umutları bir başka yeni yıla kalmaktadır. Hiç üzülmeyin bu durum bir çok kişi için geçerlidir.

 

Hep aynı yanılsama içinde birçok yeni yıl gelip geçebilir. Bu sene farklı olsun aldığım kararları hayata geçirmek istiyorum diyorsanız; yine dilekler dileyin, kararlar alın sorun yok. Ancak kendinize şunu da hatırlatın. Değişimi sağlayacak olan yeni bir yıl değildir. Yeni bir yıl içinde olabilecek değişimleri sağlayacak kişi sizsiniz. Şimdiye kadar yaptığınız şeyleri yapmayı bırakmak ya da yapmadığınız şeyleri yapmaya başlamak kolay değildir. Alışkanlıklardan vazgeçmek ve yeniliklere kucak açmak…Yeni başlangıçlar yüksek motivasyon ister. Değişim zaman alır. Büyük değişimlere ulaşmak bu yolda atılan küçük adımlarla mümkündür. Alışkın olduğunuz duygu ve davranış kalıplarınızla ve birdenbire sadece yeni bir yıla girerek yeni bir değişimi yakalamak gerçekçi bir beklenti olmayacaktır. Kararlarınızın arkasında durup hayallerinizi gerçekleştirmek için karşılaşabileceğiniz zorlukları aşabilmek ancak yeni düşüne ve davranış biçimleri edinmekle mümkün olabilir.

 

Hayat  sadece ne yaşadığımız değil,

 

Aynı zamanda yaşadıklarımızla ilgili ne hissettiğimiz ve ne yaptığımızdır.

 

Hayal kurmak ve yeni kararlarla yeni hedeflere yönelmek çok heyecan verici olabilir. Ancak aynı zamanda zorlukları da içinde barındıran bir durumdur. Kendinizi ve değişim gücünüzü ortaya çıkarabilecek duygu ve davranış potansiyelinizi ne kadar iyi tanırsanız; değişimin kapılarını açmak, daha iyi bir yaşam biçimine kavuşmakta bir o kadar kolaylaşabilir. Bunun en iyi yollarından biri de psikolog desteği ile kendinizi tanıma yolculuğudur. Sosyal ilişkileriniz, eş ilişkiniz, romantik ilişkileriniz, cinsel hayatınız, korku, endişe, çekince ve travmalarınız yani size göre değiştiğinde daha iyi hissedeceğinize inandığınız konu her ne ise terapide ele alınabilir.

 

Ne mutlu olmaktan vazgeçin, ne alışkanlıklarınıza yenik düşün, ne de kararlarınızı bir sonraki yeni yıla erteleyin. Gelin bu yeni yılda kendinize de bir hediye verin. Sizi iyi hissettirecek değişim her ne ise onu bulmak adına psikolog eşliğinde içsel yolculuğunuzu başlatın. Değiştikçe, gelişin. Geliştikçe değişim için daha da güçlenin. Hayatınıza yön verme gücünüzü hissedin.

 

Sağlıklı, gönlünüzün hoş, yüzünüzün gülücük dolu, sevdiğiniz ve sevildiğinizi hissettiğiniz, kararlarınızın arkasında durabildiğiniz nice yeni yıllar…